TROVET Urinary Calm Cat 500g
TROVET Urinary Calm Cat 500g

Šifra proizvoda:20211

TROVET Urinary Calm Cat 500g

990,00 RSD

Izražena cena je sa PDV-om

Trovet je poznati holandski brend medicinirane hrane koja je usmerena na životinje sa zdravstvenim problemima, koji zahtevaju posebnu ishranu. Trovet proizvodi uključuju vrlo širok spektar hipoalergenih proizvoda i specijalnih poslastica koje se mogu davati pored dijetetske hrane. Svi TROVET proizvodi razvijeni su na osnovu aktuelnih saznanja o ishrani i sadrže samo visokokvalitetne sastojke, bez veštačkih pojačivača mirisa i ukusa. Rezultat je širok asortiman proizvoda koji pruža sve što je vašem ljubimcu potrebno za dug i zdrav život.

Opis proizvoda:

Potpuna veterinarska hrana za odrasle mačke u obliku granula za smanjenje urolitijaze i promociju smirenosti.
Trovet Urinary Calm je posebno formulisana hrana za odrasle mačke kako bi sprečio (ponovio) stvaranje struvita i kalcijum-oksalata i smanjio stres. Da bi se smanjio stres i rizik od mačjeg idiopatskog cistitisa (FIC), u TROVET Urinary Calm dodaju se tri sastojka: ekstrakt zelenog čaja, hidrolizat mlečnih proteina i triptofan. Zapremina urina ima najveći efekat na stvaranje svih kristala bešike i bubrega, u kojima velika zapremina urina smanjuje šansu za stvaranje kristala. Nivo natrijuma je malo povećan da bi se podstakao unos vode i povećao volumen urina.
Indikacije: Ponavljanje stvaranja struvita i kalcijum-oksalata, Stres
Kontraindikacije: Mačići, Gestacija, Laktacija, Mačke koje trenutno primaju punu dozu zakiseljavača urina, Uratna i cistinska urolitijaza, Gerijatrijske mačke
Karakteristike proizvoda: Ima efekat razblaživanja urina, što pomaže u smanjenju šanse za razvoj FIC i stvaranju urolita. Magnezijum je na bezbednom niskom nivou, osiguravajući da dugotrajna preventivna upotreba ne uzrokuje rizik od hipomagneziemije. Ograničava unos minerala koji dovode do stvaranja struvita.
Savet za primenu: Pre upotrebe preporučuje se traženje mišljenja veterinara. Preporučeno trajanje primene je do 6 meseci u slučaju recidiva struvitnih kamenaca i / ili stvaranja oksalatnih kamenaca. Nakon produženja perioda upotrebe, Urinary Calm se može davati doživotno kao kompletna dijetetska hrana.
Sastojci (suvi): kukuruz, jaje, riblje brašno, živinska mast, kvasac, živinsko brašno, celuloza, vitamini i elementi u tragovima, antarktički kril, natrijum hlorid, vlakna psilijuma, pulpa repe, jetra živine (hidrolizat), mlečni proteini (hidrolizat), riblje ulje, kvasac ekstrakt hidrolizata (izvor mano-oligosaharida (MOS)), frukto-oligosaharida (FOS), glukozamina, hondroitin sulfata, ekstrakta zelenog čaja.

Specifikacije proizvoda:

  • Funkcionalna svojstva:
    • Bolesti bubrega i mokraćnih puteva
  • Funkcionalna svojstva hrane:
    • Urinary (prevencija mokraćnog kamenca)
  • Tip dijete:
    • Suva hrana-granule
  • Životno doba - mačke:
    • Odrasle mačke