VetExpert RenalVet  60 kapsula
VetExpert RenalVet  60 kapsula

Šifra proizvoda:19603

VetExpert RenalVet 60 kapsula

1.950,00 RSD

Izražena cena je sa PDV-om

VetExpert je poznat poljski brend proizvoda za negu, veterinarskih dijeta i suplemenata, koji je dostupan u više od 20 zemalja sveta. Proizvodi ovog brenda su zasnovani na naučnim dokazima, i na taj način obezbeđuju vidljive efekte nakon primene - jače, zdravije i srećnije životinje.

Opis proizvoda:

Dodatak hrani u obliku kapsula za podršku bubrežne funkcije u slučaju hronične bubrežne insuficijencije kod pasa i mačaka.
Sastojci po kapsuli: kalcijum karbonat 200 mg, hitozan 100 mg, vitamin D 0.02 mg
-Smanjuje azotemiju
-Smanjuje hiperfosfatemiju
-Dobar ukus koji olakšava unos
Kalcijum karbonat je najčešće korišćeno jedinjenje kalcijuma za vezivanje fosfora. Kod pacijenata sa hroničnom bubrežnom insuficijencijom, fosfor je najčešći uzrok bolesti. Zato je jedan od ciljeva terapijskog pristupa smanjenje unosa fosfora hranom sa niskim sadržajem fosfora ili supstancama koje vezuju fosfor u gastrointestinalnom traktu. Kalcijum karbonat se razlaže u digestivnom traktu i nastali kalcijumovi joni, vezuju fosfor sadržan u hrani i formiraju nerastvorljivi i neapsorbujući kalcijum fosfat. Ovo smanjuje unos fosfora. Studije na psima i ljudima pokazuju da je smanjenje unosa fosfora jedan od faktora koji doprinose povećanju vremena preživljavanja kod pacijenata sa hroničnom bubrežnom insuficijencijom. Hitozan (prirodni polisaharid dobijen iz ljuske kraljevske krabe) je polimer delimično deacetilovanog acetilglukozamina koji nastaje tokom procesa deacetilacije hitina. Kada se koristi u kombinaciji sa kalcijum karbonatom, kao proizvod koji pomaže u vezivanju kalcijuma, izaziva smanjenje koncentracije fosfora u krvnom serumu, smanjenje nivoa hormona i smanjenje izlučivanja fosfora. Upotreba ove mešavine može se smatrati alternativom kliničkim dijetama namenjenim psima i mačkama sa hroničnom bubrežnom insuficijencijom. Vitamin D sadržan u proizvodu je uglavnom usmeren na obnavljanje njegovog nedostatka kod hronične bubrežne insuficijencije. Bubrezi pretvaraju neaktivni oblik vitamina D u aktivni dihidroholokalciferol. U slučajevima hronične bubrežne insuficijencije, bubrezi nisu u stanju da proizvode aktivni oblik vitamina D, pa je neophodna dodatna primena. Sadržaj: 60 kapsula

Specifikacije proizvoda:

  • Funkcionalna svojstva:
    • Bolesti bubrega i mokraćnih puteva
  • Veličina rase - psi:
    • Sve rase
  • Životno doba - mačke:
    • Svi uzrasti
  • Životno doba - psi:
    • Svi uzrasti