SELEHOLD antiparazitska ampula za pse 10-20kg
SELEHOLD antiparazitska ampula za pse 10-20kg

Šifra proizvoda:L0120

SELEHOLD antiparazitska ampula za pse 10-20kg

999,00 RSD

Izražena cena je sa PDV-om

Krka je vodeći slovenački proizvođač savremenih veterinarskih lekova koji omogućavaju efikasno i jednostavno lečenje bakterijskih infekcija, suzbijanje parazita i kontrolu bola, među kojima su najpoznatiji Fyprist, Fyprist Combo, Rycarfa, Marfloxin, Milprazon itd.

Opis proizvoda:

Preparat za suzbijanje i sprečavanje infestacije buvama i pavašima, prevencija srčanog oboljenja jedna pipeta za jedan mesec zaštite.

Selehold® spot on (pipeta) za pse pruža jedan mesec zaštite od buva, pavaši i vrši prevenciju srčanog oboljenja! Preparat sadrži aktivnu supstancu selamektin, a nalazi se u obliku rastvora za lokalno nakapavanje na kožu.

Preparat Selehold® se koristi za:
- Lečenje i prevencija infestacija buvama
uzrokovanih sa Ctenocephalides spp. u trajanju od jednog meseca nakon jedne aplikacije. Ovo je rezultat adulticidnog, larvicidnog i ovicidnog dejstva leka. Lek ima ovicidno dejstvo u trajanju od 3 nedelje nakon aplikacije. U cilju smanjenja populacije buva, mesečni tretman treba sprovoditi i kod gravidnih životinja i životinja u laktaciji, što će delovati preventivno protiv infestacije buvama (legla do 7 nedelja starosti). Lek se može koristiti kao deo
strateškog tretmana alergijskog dermatitisa uzrokovanog buvama, a svojim ovicidnim i larvicidnim dejstvom može pomoći u suzbijanju postojeće infestacije buvama u okolini u kojoj životinje borave.
- Prevencija srčanog oboljenja uzrokovanog sa Dirofilaria immitis, primenom leka jedanput mesečno.
- Lečenje infestacije ušnim šugarcima (Otodectes cynotis)
- Lečenje infestacija pavašima (Trichodectes canis)
- Lečenje sarcoptes šuge (uzrokovane sa Sarcoptes scabiei)
- Lečenje infekcija odraslim oblicima valjkastih crva (Toxocara canis)

Ne upotrebljavati kod životinja mlađih od 6 nedelja.
Ne upotrebljavati u slučaju preosetljivosti na aktivnu supstancu ili na bilo koju od pomoćnih
supstanci.

Način primene: Aplikovati lokalno na kožu na bazi vrata između lopatica. Lek treba primenjivati jednokratno u dozi od minimum 6 mg selamektina/kg telesne mase. Kada kod životinje postoji istovremeno infestacija ili infekcija sa više vrsta parazita, preporučuje se aplikacija samo jedne pojedinačne doze od 6 mg/kg.
Izvaditi tubu iz zaštitnog pakovanja. Držeći tubu uspravno, okrenuti i skinuti zatvarač. Okrenuti zatvarač i staviti drugi kraj zatvarača nazad na pipetu. Pritisnuti i okrenuti zatvarač da bi se probio zaštitni deo tube, a zatim skinuti zatvarač. Razdvojiti dlaku na bazi vrata životinje između lopatica da bi koža bila vidljiva. Prineti nastavak tube direktno do kože i pritisnuti je nekoliko puta da bi se istisnuo sadržaj na jednom mestu. Izbegavati kontakt leka sa prstima.

Preparat je dostupan samo u veterinarskoj apoteci Vet Anima, Sredačka 3, Vračar, Beograd.
Pre primene pažljivo pročitajte uputstvo o veterinarsko medicinskom proizvodu.
O rizicima i nuspojavama posavetujte se sa veterinarom.
Prodaja ovog leka zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije, dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

Specifikacije proizvoda: