Meloxoral oralna suspenzija za pse (meloksikam) 10ml
Meloxoral oralna suspenzija za pse (meloksikam) 10ml

Šifra proizvoda:L0084

Meloxoral oralna suspenzija za pse (meloksikam) 10ml

1.790,00 RSD

Izražena cena je sa PDV-om

Dechra je globalni lider u razvoju, proizvodnji, marketingu i prodaji veterinarskih lekova i vakcina. Globalni je lider i u veterinarskoj endokrinologiji i dermatologiji.

Opis proizvoda:

Meloxoral oralna suspenzija za pse je idikovana za ublažavanje bolova i upala koje prate hronične mišićno-koštane poremećaje kod pasa.

1 mL oralne suspenzije sadrži:
Aktivna supstanca:
meloksikam 1,5 mg
Pomoćne supstance: natrijum-benzoat (E211) 1,75 mg
Ostale pomoćne supstance: Glicerol 85%, polisorbat 80, hidroksietilceluloza, silicijum-dioksid, koloidni, bezvodni; dinatrijum-fosfat dodekahidrat, limunska kiselina, monohidrat, natrijum-ciklamat, sukraloza, aroma anisa, sorbitol, tečni (nekristališući), voda, prečišćena.

KONTRAINDIKACIJE
Ne daje se gravidnim životinjama ili u periodu laktacije.
Ne daje se psima koji boluju od gastrointestinalnih poremećaja kao što su sklonost ka iritacijama i
krvarenju, kao ni životinjama sa funkcionalnim oštećenjima jetre, srca ili bubrega i poremećajima
krvarenja.
Ne daje se u slučaju preosetljivosti na aktivnu supstancu ili na bilo koju od pomoćnih supstanci.
Ne daje se štenadi mlađoj od 6 nedelja.

DOZIRANJE I NAČIN PRIMENE
Oralna upotreba.
Pomešati sa hranom ili dati direktno u usta. Pre upotrebe promućkati.
Lečenje se započinje jednokratnom dozom od 0,2 mg meloksikama/kg telesne mase koje se aplikuje oralno prvog dana. Lečenje treba nastaviti oralnom primenom doze održavanja od 0,1 mg meloksikama/kg telesne mase jednom dnevno (u razmacima od 24 sata). Pri dužem lečenju, kad se primeti klinički odgovor (nakon ≥ 4 dana) doza leka Meloxoral može se smanjiti na najnižu dozu koje je delotvorna kod pojedine životinje, vodeći računa da stepen bola i upale povezan sa hroničnim poremećajima mišićno-koštanog sistema može s vremenom varirati.
Posebnu pažnju treba posvetiti tačnom doziranju.
Suspenzija se može primeniti pomoću aplikatora koji se nalazi u pakovanju. Aplikator odgovara kapaljci bočice i ima graduisanu lestvicu za telesnu masu u kg, koja odgovara dozi održavanja. Tako će za početak terapije prvog dana biti potrebna dvostruka doza održavanja. Klinički odgovor obično se javlja nakon 3-4 dana. Ako kliničko poboljšanje nije vidljivo, lečenje treba prekinuti najkasnije nakon 10 dana. Tokom primene izbegavati mogućnost kontaminacije.

UPUTSTVO ZA PRAVILNU UPOTREBU LEKA
Posebnu pažnju treba posvetiti tačnom doziranju.
Preporučene doze se ne smeju prekoračiti.
Pažljivo sledite uputstva veterinara.

Posebne mere opreza pri upotrebi leka kod životinja
U slučaju neželjenih reakcija, lečenje treba prekinuti i potražiti savet veterinara. Izbegavati primenu kod dehidriranih, hipovolemičnih ili hipotenzivnih životinja zbog povećanog potencijalnog rizika za razvoj nefrotoksičnosti. Reakciju na dugotrajnu terapiju treba u pravilnim razmacima da nadzire veterinar. Meloxoral 0,5 mg/mL oralna suspenzija za mačke ne sme se koristiti nakon parenteralne primene meloksikama ili bilo kojih drugih nesteroidnih antiinflamatornih lekova (NSAIL) jer tačan
režim doziranja još nije utvrđen kod mačaka.

Posebne mere opreza za osobe koje daju veterinarski lek životinjama
Osobe preosetljive na NSAIL treba da izbegavaju kontakt sa ovim veterinarskim lekom. U slučaju da se nehotice proguta, odmah potražiti pomoć lekara i pokažite mu uputstvo za lek ili etiketu. Meloksikam može biti štetan po fetus i nerođeno dete. Trudnice i žene koje mogu da zatrudne ne treba da rukuju ovim lekom.

Upotreba tokom graviditeta, laktacije
Nije utvrđena bezbednost ovog veterinarskog leka za vreme graviditeta i laktacije. Ne daje se gravidnim životinjama ili u periodu laktacije.

Interakcije
Drugi nesteroidni antiinflamatorni lekovi, diuretici, antikoagulansi, aminoglikozidni antibiotici i supstance koje se čvrsto vezuju za proteine, mogu da deluju kompetitivno i tako podstiču toksične reakcije. Meloxoral se ne sme davati zajedno s drugim nesteroidnim antiinflamatornim lekovima (NSAIL) ili glukokortikosteroidima. Treba izbegavati istovremenu primenu potencijalno nefrotoksičnih lekova. Prethodna primena lekova protiv upale može da rezultira dodatnim ili pojačanim neželjenim reakcijama, tako da treba paziti da se pre početka lečenja takvi veterinarski lekovi ne primenjuju najmanje 24 sata. Međutim, u razdoblju bez lečenja treba uzeti u obzir farmakokinetička svojstva prethodno primenjenih veterinarskih lekova

Pre primene pažljivo pročitajte uputstvo o veterinarsko medicinskom proizvodu.
O rizicima i nuspojavama posavetujte se sa veterinarom.
Prodaja ovog leka zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije, dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.


 

Specifikacije proizvoda:

  • Veličina rase - psi:
    • Sve rase