KRKA Rycarfa® Flavour 20mg tableta
KRKA Rycarfa® Flavour 20mg tableta

Šifra proizvoda:L0078

KRKA Rycarfa® Flavour 20mg tableta

133,00 RSD

Izražena cena je sa PDV-om

Krka je vodeći slovenački proizvođač savremenih veterinarskih lekova koji omogućavaju efikasno i jednostavno lečenje bakterijskih infekcija, suzbijanje parazita i kontrolu bola, među kojima su najpoznatiji Fyprist, Fyprist Combo, Rycarfa, Marfloxin, Milprazon itd.

Opis proizvoda:

KRKA Rycarfa® tablete su indikovane za umanjenje zapaljenja i bolova prouzrokovanih mišićnoskeletnim poremećajima i degenerativnim oboljenjima zglobova. Kao nastavak parenteralne analgezije u kontroli postoperativnih bolova.

Sastav: Jedna tableta sadrži
Aktivna supstanca: Karprofen 20 mg

KONTRAINDIKACIJE
Ne sme se prekoračivati doza.
Ne sme se koristiti kod mačaka zbog dužeg vremena eliminacije i užeg terapijskog indeksa nego kod pasa.
Ne sme se koristiti kod pasa koji pate od oboljenja srca, jetre ili bubrega, kada postoji mogućnost gastrointestinalne ulceracije ili krvarenja i kada postoje dokazi za krvnu diskraziju ili preosetljivost na lek.
Kod pasa koji imaju hepatitis, primena lekova NSAIL grupe, uključujući karprofen, može da izazove alergijsku reakciju.
Ne treba primenjivati druge NSAIL lekove istovremeno ili u roku od 24 sata od primene ovog leka. Karprofen se u visokom procentu vezuje za proteine plazme. Aplikacija drugih lekova koji se kompetitivno sa karprofenom vezuju za proteine krvne plazme može dovesti do pojave toksičnih efekata karprofena.

DOZIRANJE I NAČIN PRIMENE
Za oralnu primenu.
Preporučuje se početna doza od 2 do 4 mg karprofena/ kg telesne mase/ dnevno. Daje se kao pojedinačna doza ili podeljena u dve jednake doze. Na osnovu kliničkog odgovora doza se nakon 7 dana može smanjiti na 2 mg karprofena/kg telesne mase/dnevno i daje se kao pojedinačna doza.

UPUTSTVO ZA PRAVILNU UPOTREBU LEKA
Rycarfa Flavour tablete su ukusne i psi ih rado jedu. Dužina terapije zavisiće od odgovora na terapiju. Dugotrajnu upotrebu treba sprovoditi pod kontrolom veterinara.

Preparat je dostupan samo u veterinarskoj apoteci Vet Anima, Sredačka 3, Vračar, Beograd.
Pre primene pažljivo pročitajte uputstvo o veterinarsko medicinskom proizvodu.
O rizicima i nuspojavama posavetujte se sa veterinarom.
Prodaja ovog leka zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije, dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.




 

Specifikacije proizvoda:

  • Veličina rase - psi:
    • Male rase
  • Životno doba - psi:
    • Svi uzrasti