VETOQUINOL Clavaseptin 50 mg (amoksicilin, klavulanska kiselina) 1 tableta
VETOQUINOL Clavaseptin 50 mg (amoksicilin, klavulanska kiselina) 1 tableta

Šifra proizvoda:L0062

VETOQUINOL Clavaseptin 50 mg (amoksicilin, klavulanska kiselina) 1 tableta

90,00 RSD

Izražena cena je sa PDV-om

Vetoquinol je jedna od najvećih svetskih farmaceutskih kompanija za proizvodnju lekova za upotrebu u veterinarskoj medicini porekom iz Francuske i ima dugu paletu proizvoda koji su u samom vrhu među konkurentima. Otifree, Flexadin, Aurizon, Chassoton, Legaphyton, Ipakitin, Cothivet, Dermilen, Lactoderm, Peroxiderm, Meladerm – spadaju globalno među najbolje proizvode u svojoj klasi.

Opis proizvoda:

Tablete za pse i mačke, sa amoksicilinom i klavulanskom kiselinom, za lečenje bakterijskih infekcija.

Sastav: Jedna tableta sadrži:

Aktivne supstance
Amoksicilin (u obliku amoksicilin, trihidrata) 40 mg
Klavulanska kiselina (u obliku kalijum-klavulanata) 10 mg

Pomoćne supstance: Smeđi gvožđe-oksid (E172) 0.095 mg
Ostale pomoćne supstance: krospovidon; povidon K25; silicijum dioksid; celuloza, mikrokristalna; aroma jetre u prahu; magnezijum stearat, suvi kvasac, hipromeloza.

INDIKACIJE
Psi: tretman, ili dopunski tretman periodontalnih infekcija uzrokovanih bakterijama osetljivim na amoksicilin u kombinaciji sa klavulanskom kiselinom, npr. Pasteurella spp, Streptococcus spp i Escherichia coli.
Mačke: tretman infekcija kože (uključujući rane i abscese) uzrokovanih bakterijama osetljivim na amoksicilin u kombinaciji sa klavulanskom kiselinom npr. Pasterela spp, Streptococcus spp i Escherichia coli.

KONTRAINDIKACIJE
Ne primenjivati kod životinja sa poznatom hipersenzitivnošću na penicilin, ili ostale supstance iz beta-laktamske grupe ili na bilo koju pomoćnu supstancu.
Ne primenjivati kod gerbila, zamorčića, hrčaka, kunića i činčila.
Ne davati konjima ni preživarima.
Ne koristiti kod životinja sa teškom disfunkcijom bubrega praćenih anurijom, ili oligurijom.
Ne upotrebljavati kod slučajeva sa poznatom rezistencijom na kombinaciju amoksicilina i
klavulanske kiseline.


DOZIRANJE I NAČIN PRIMENE
Za oralnu primenu.
Da bi se obezbedilo precizno doziranje, telesna masa se mora odrediti što je moguće tačnije. Preporučena doza ovog leka je 10 mg amoksicilina i 2.5 mg klavulanske kiseline na kg telesne mase dva puta dnevno oralnim putem kod pasa i mačaka to jest, 1 tableta na 4 kg telesne težine svakih 12 sati na osnovu tabele:

Telesna masa (kg)           Broj tableta koje se daju 2x na dan
1,0 – 2,0                        ½
2,1 – 4,0                        1
4,1 – 6,0                        1 ½
6,1 – 8,0                        2

U slučajevima težih infekcija kod obe ciljne vrste doza se može udvostručiti na 20 mg amoksiciklina i 5 mg klavulanske kiseline na kilogram telesne mase, dva puta dnevno.
Dužina terapije je 7 dana za periodontalne infekcije kod pasa. Kod mačaka, tretman kože (uključujući rane i apscese) traje 7 dana. Nakon tog perioda veterinar procenjuje terapijski efekat, pa ukoliko je potrebno, tretman se nastavlja još 7 dana. Teške infekcije kože zahtevaju i tretmane duže od 14 dana, što mora da bude diskreciona odluka odgovornog veterinara.

Da bi se obezbedilo precizno doziranje, telesna masa se mora odrediti što je moguće tačnije. Životinje rado uzimaju ovaj lek na usta. U slučaju da odbiju da uzmu tabletu iz ruke, mogu se dodati u manju količinu hrane.

Preparat je dostupan samo u veterinarskoj apoteci Vet Anima, Sredačka 3, Vračar, Beograd.
Pre primene pažljivo pročitajte uputstvo o veterinarsko medicinskom proizvodu.
O rizicima i nuspojavama posavetujte se sa veterinarom.
Prodaja ovog leka zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije, dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.


 

Specifikacije proizvoda:

  • Životno doba - mačke:
    • Svi uzrasti
  • Životno doba - psi:
    • Svi uzrasti