Krka Otoxolan kapi za uši za pse 10 ml
Krka Otoxolan kapi za uši za pse 10 ml

Šifra proizvoda:L0061

Krka Otoxolan kapi za uši za pse 10 ml

1.450,00 RSD

Izražena cena je sa PDV-om

Krka je vodeći slovenački proizvođač savremenih veterinarskih lekova koji omogućavaju efikasno i jednostavno lečenje bakterijskih infekcija, suzbijanje parazita i kontrolu bola, među kojima su najpoznatiji Fyprist, Fyprist Combo, Rycarfa, Marfloxin, Milprazon itd.

Opis proizvoda:

Kapi za uši, za tretiranje zapaljenja spoljašnjeg ušnog kanala kod pasa bakterijskog i gljivičnog porekla.

Preparat je u obliku suspenzija u pakovanju od 10 ml.

Sastav: 1 mL suspenzije sadrži:
Aktivne supstance:
Marbofloksacin 3.00 mg
Klotrimazol 10.00 mg
Deksametazon (u obliku acetata) 0.90 mg
Pomoćne supstance: Propil galat (E310) 1.0 mg

INDIKACIJE: Lečenje otitis externa, bakterijskog i gljivičnog porekla, izazvanog ili bakterijama osetljivim na marbofloksacin ili gljivicama, posebno gljivicom Malassezia pachydermatis, koje su osetljive na klotrimazol. Uvek kada je to moguće, lek treba koristiti na osnovu testova osetljivosti.

KONTRAINDIKACIJE: Lek se ne daje psima sa perforacijom bubne opne. Ne daje se u slučajevima poznate preosetljivosti na bilo koji od sastojaka preparata. Lek se ne daje gravidnim kujama ili kujama u laktaciji.

Način primene: Aurikularna upotreba. Lek se primenjuje ukapavanjem 10 kapi u uho, jednom dnevno, 7 do 14 dana. Posle 7 dana terapije neophodno je da veterinar proceni potrebu za produženjem terapije još nedelju dana. Jedna kap ovog leka sadrži 71 μg marbofloksacina, 237 μg klotrimazola i 23.7 μg deksametazon acetata.
Dobro promućkati 30 sekundi pre primene i pažljivo pritisnuti da bi se kapaljka napunila lekom. Posle ukapavanja leka treba kratko i blago masirati bazu uha da bi se omogućilo da lek dospe do donjih partija spoljašnjeg ušnog kanala. Kada se lek primenjuje na više pasa, koristiti posebnu kapaljku za svakog psa.

Posebna upozorenja za svaku ciljnu vrstu: Spoljni slušni kanal se mora pažljivo očistiti i osušiti pre terapije. Bakterijski i gljivični otitis su često sekundarni po prirodi. Postojeći uzrok bi trebalo identifikovati i lečiti.

Posebne mere opreza pri upotrebi leka kod životinja: Sprečiti dodir s očima životinje. Ako slučajno dođe u dodir sa očima, temeljno isperite vodom. Predugo oslanjanje na izbor jedne klase antibiotika može da dovede do povećanja zastupljenosti bakterija rezistentnih na fluorohinolone i da smanji efikasnost lečenja drugim hinolonima, zbog moguće ukrštene rezistencije.

Pre primene ovog leka treba obavezno proveriti integritet bubne opne. Lekovi iz grupe hinolona su bili povezani sa erozijom hrskavice nosećih zglobova i drugih oblika
artropatije kod nezrelih životinja različitih vrsta. Primena ovog leka se ne preporučuje kod mladih životinja.

Posebna upozorenja za osobe koje daju veterinarski lek životinjama: Nakon primene leka dobro oprati ruke. Izbegavajte dodir s očima Ako do njega ipak dođe, isperite oči velikom količinom čiste vode. Ako se simptomi na koži ili očima ne povuku, ili ako se ovaj lek slučajno proguta, potražiti medicinsku pomoć i pokazati lekaru uputstvo u pakovanju. Osobe sa poznatom preosetljivošću (alergijom) na (fluoro)hinolone, (kortiko)steroide ili antimikotike, ili na druge sastojke leka, treba da izbegavaju svaki kontakt sa lekom tokom primene.

Preparat je dostupan samo u veterinarskoj apoteci Vet Anima, Sredačka 3, Vračar, Beograd.
Pre primene pažljivo pročitajte uputstvo o veterinarsko medicinskom proizvodu.
O rizicima i nuspojavama posavetujte se sa veterinarom.
Prodaja ovog leka zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije, dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

Specifikacije proizvoda:

  • Veličina rase - psi:
    • Sve rase
  • Životno doba - psi:
    • Svi uzrasti