Advantix® spot on za pse 0-4 kg (imidakloprid, permetrin) pipeta 1x0.4ml
Advantix® spot on za pse 0-4 kg (imidakloprid, permetrin) pipeta 1x0.4ml

Šifra proizvoda:L0037

Advantix® spot on za pse 0-4 kg (imidakloprid, permetrin) pipeta 1x0.4ml

1.099,00 RSD

Izražena cena je sa PDV-om

Bayer Animal Health je globalni lider u istraživanju, razvoju, proizvodnji i prodaji veterinarskih lekova. Kompanija pruža jednu od svetski najopsežnijih, najinovativnijih paleta, naučno dokazanih proizvoda za prevenciju, terapiju i kontrolu bolesti u kod svih vrsta životinja kako za uzgoj tako i za kućne ljubimce.

Opis proizvoda:

Preparat sadrži kao aktivne supstance kombinaciju imidakloprida i permetrina, a nalazi se u obliku rastvora za lokalno nakapavanje na kožu.

Preparat Advantix® je namenjen za:
Tretman i prevencija infestacije buvama (Ctenocephalides canis, Ctenocephalides felis).
Lek ubija buve na psima u toku jednog dana nakon tretmana. Jedan tretman predstavlja prevenciju dalje infestacije buvama u trajanju od četiri nedelje. Lek se može koristiti kao deo strategije u tretmanu alergijskog dermatitisa izazvanog buvama (FAD).
Za tretman infestacije pavašima (Trichodectes canis).
Protiv infestacije krpeljima, lek ima postojan akaricidni i repelentni efekat tokom četiri nedelje (Rhipicephalus sanguineus, Ixodes ricinus) i tokom tri nedelje (Dermacentor reticulatus). Usled repelentnog i akaricidnog dejstva na vektor krpelja Rhipicephalus sanguineus, ovaj lek smanjuje verovatnoću od transmisije patogena Ehrlichia canis, i time smanjuje rizik od pojave erlihioze kod pasa. Smanjenje rizika je pokazano u studijama 3 dana nakon započinjanja sa primenom leka i traje do 4 nedelje.
Može se dogoditi da neki krpelji, koji se već nalaze na psu, ne uginu u toku dva dana nakon tretmana i da ostanu na koži i vidljivi. Stoga se preporučuje uklanjanje takvih krpelja u vreme tretmana da bi se sprečilo njihovo kačenje na kožu i hranjenje krvlju psa.
Jedan tretman obezbeđuje repelentni efekat na papadače u trajanju od dve nedelje (Phlebotomus papatasi), odnosno tri nedelje (Phlebotomus perniciosus), na komarce dve nedelje (Aedes aegypti), odnosno četiri nedelje (Culex pipiens) i četiri nedelje na muve pecare (Stomoxys calcitrans).

Kontraindikacije: Ne koristiti kod mačaka.
Usled nedostatka podataka, lek ne treba koristiti kod štenadi mlađih od 7 nedelja i štenadi sa manje od 1.5 kg telesne mase. U skladu sa telesnom masom psa, treba koristiti odgovarajući Advantix® , rastvor za lokalno nakapavanje na kožu

Način primene i doziranje: Minimalna preporučena doza iznosi: 10 mg/kg telesne mase imidakloprida i 50 mg/kg telesne mase permetrina.
Lek je namenjen samo za upotrebu nakapavanjem. Nanositi samo na neoštećenu kožu.
Uzeti jednu tubu iz pakovanja. Držati aplikator tube u uspravnom položaju, odvrnuti i skinuti zatvarač. Okrenuti zatvarač na drugu stranu, postaviti na tubu, okretanjem probušiti plastičnu membranu tube i ukloniti zatvarač.

Advantix® , rastvor za lokalno nakapavanje na kožu za pse do 4 kg
Advantix®, rastvor za lokalno nakapavanje na kožu za pse preko 4 kg do 10 kg
Na psu u stojećem položaju razgrnuti dlaku između lopatica ramena da se vidi koža. Vrh tube
postaviti na kožu i tubu nekoliko puta snažno stisnuti i sadržaj potpuno iscediti direktno na kožu.

Advantix® rastvor za lokalno nakapavanje na kožu za pse preko 10 kg do 25 kg
Advantix® rastvor za lokalno nakapavanje na kožu za pse preko 25 kg do 40 kg
Advantix® rastvor za lokalno nakapavanje na kožu za pse preko 40 kg do 60 kg
Pas bi trebalo da bude u stojećem položaju, radi lakše primene. Celokupan sadržaj Advantix® tube treba ravnomerno rasporediti na četiri tačke na leđima psa, počevši od ramenog pojasa do baze repa.
Na svakoj tački, razgrnuti dlaku da se vidi koža. Vrh tube postaviti na kožu i tubu blago stisnuti i deo sadržaja iscediti direktno na kožu. Ne nanositi preveliku količinu rastvora na jednu tačku da se rastvor ne bi razlivao po psu.

Da bi se smanjila reinfestacija usled pojave novih buva, preporučuje se tretman svih pasa u domaćinstvu. Ostale životinje u domaćinstvu treba takođe tretirati odgovarajućim lekom. Kao dodatna pomoć u zaštiti, preporučuje se odgovarajući dodatni tretman okoline kako protiv odraslih jedinki buve, tako i protiv njihovih razvojnih stadijuma.
Međutim, može se dogoditi da se po neki krpelj ipak zakači ili da dođe do pojedinačnih ujeda papadaća, komaraca ili muve pecare. Stoga se, u nepovoljnim uslovima, mogućnost prenošenja zaraznih bolesti putem ovih parazita ne može potpuno isključiti.
Lek zadržava svoju efikasnost i u slučaju kad se životinja pokvasi. Međutim, treba izbegavati kupanje i plivanje. U slučaju čestog izlaganja životinje vodi može doći do smanjenja efikasnosti leka. U takvim slučajevima tretman ne treba ponavljati češće od jednom nedeljno. Ukoliko postoji potreba za šamponiranjem psa, šamponiranje treba obaviti pre primene leka Advantix® ili najmanje dve nedelje kasnije, da bi se obezbedila zadovoljavajuća efikasnost leka.
Pored dejstva na odrasle buve, imidakloprid pokazuje efikasnost i na njihove razvojne stadijume (larve) iz okoline tretiranog psa. Uništavanje larvi iz neposredne okoline psa je posledica kontakta sa tretiranom životinjom.
U slučaju infestacije pavašima, preporučuje se naredni veterinarski pregled 30 dana nakon tretmana, pošto je kod nekih životinja potreban još jedan tretman.

Preparat je dostupan samo u veterinarskoj apoteci Vet Anima, Sredačka 3, Vračar, Beograd.
Pre primene pažljivo pročitajte uputstvo o veterinarsko medicinskom proizvodu.
O rizicima i nuspojavama posavetujte se sa veterinarom.
Prodaja ovog leka zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije, dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.

Specifikacije proizvoda:

  • Veličina rase - psi:
    • Male rase
  • Životno doba - psi:
    • Svi uzrasti