Effipro® spot on za pse 2-10 kg (fipronil) pipeta 1x0.67ml
Effipro® spot on za pse 2-10 kg (fipronil) pipeta 1x0.67ml

Šifra proizvoda:L0028

Effipro® spot on za pse 2-10 kg (fipronil) pipeta 1x0.67ml

653,00 RSD

Izražena cena je sa PDV-om

Virbac je nezavisna farmaceutska kompanija osnovana 1968. od strane francuskog veterinara, koja je ekskluzivno posvećena zdravlju životinja. Rangirana kao osma kompanija na svetu, Virbac je prisutan u preko 100 zemalja na svetu. U ponudi je široka paleta proizvoda i usluga namenjena veterinarima, farmerima i vlasnicima životinja.

Opis proizvoda:

Effipro® spot on (pipeta) za pse pruža jedan mesec zaštite Vašeg psa od buva i krpelja! Zaštitite svog psa od krpelja i buva na jednostavan način uz Effipro®.

Preparat sadrži aktivnu supstancu fipronil, a nalazi se u obliku rastvora za lokalno nakapavanje na kožu.

Preparat Effipro® se koristi:
Za tretman i prevenciju infestacije buvama (Ctenocephalides spp.), krpeljima (Rhipicephalus sanguineus,Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus).
Insekticidna aktivnost ovog proizvoda protiv buva ( Ctenocephalides felis) traje do 8 nedelja.
Akaricidna aktivnost ovog proizvoda protiv krpelja ( Rhipicephalus sanguineus, Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus) traje do 4 nedelje.
Ukoliko su neke vrste krpelja ( Rhipicephalus sanguineus, Ixodes ricinus) već bile prisutne na životinji kada je proizvod nanešen, moguće je da svi krpelji ne budu ubijeni u toku 48 časova,ali će biti ubijeni u toku 7 dana.
Ovaj preparat je efikasan u tretmanu i kontroli alergijskog dermatitisa pasa izazvanog pljuvačkom buve (FAD).

Kontraindikacije:
Preparat se ne aplikuje štenadi mlađoj od 2 meseca i/ili lakšoj od 2kg.
Preparat se ne aplikuje kod bolesnih (sistemska oboljenja, groznica) kao i životinja u rekonvalescenciji.
Preparat se ne upotrebljava kod kunića jer može dovesti do neželjenih reakcija čak i sa letalnim ishodom.
Ovaj preparat je namenjen za tretman pasa dok za mačke postoji poseban preparat.
Preparat se ne upotrebljava u slučaju preosetljivosti na aktivne supstance ili neki od nosača.

Način primene: Držite pipetu uspravno. Kucnuti uski deo pipete kako bi se sadržaj potisnuo u prošireni deo pipete.Slomite lomljivi vrh pipete dužinom označene linije. Razmaknuti krzno životinje tako da koža postane vidljiva. Postaviti vrh pipete na kožu i pritisnite nežno nekoliko puta kako bi se ispraznio sadržaj.Sadržaj isprazniti na jedno ili dva različita mesta duž leđa životinje, najbolje pri vrhu vrata i između lopatica.

Veoma je važno da se proizvod nanese na mesta koja životinja ne može da liže. Takođe treba voditi računa da životinje posle tretmana ne ližu jedna drugu.
Trebalo bi izbeći prekomerno vlaženje krzna preparatom jer može doći do slepljivanja dlake, koje nestaje tokom narednih 24h posle aplikacije. Bele naslage, koje se mogu videti na mestu aplikacije, nestaju za oko 48h.

Doza: Jedna pipeta

Minimalni interval između dva tretmana je 4 nedelje. Da li će se ovim preparatom životinje tretirati svake 4 nedelje ili ređe, zavisi od epidemiološke situacije (prisustva buva i krpelja, godišnjeg doba, broja životinja i td.).

Preparat je dostupan samo u veterinarskoj apoteci Vet Anima, Sredačka 3, Vračar, Beograd.
Pre primene pažljivo pročitajte uputstvo o veterinarsko medicinskom proizvodu.
O rizicima i nuspojavama posavetujte se sa veterinarom.
Prodaja ovog leka zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije, dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.


 

Specifikacije proizvoda:

  • Veličina rase - psi:
    • Male rase
  • Životno doba - psi:
    • Svi uzrasti