SIMPARICA  tableta za žvakanje za pse 10-20kg (Sarolaner) 40mg 1 tableta
SIMPARICA  tableta za žvakanje za pse 10-20kg (Sarolaner) 40mg 1 tableta

Šifra proizvoda:L0020

SIMPARICA tableta za žvakanje za pse 10-20kg (Sarolaner) 40mg 1 tableta

1.690,00 RSD

Izražena cena je sa PDV-om

Zoetis je globalni lider sa više od 60 godina iskustva u razvoju, proizvodnji i prodaji veterinarskih lekova, vakcina i dijagnostičkih sredstava u više od 100 zemalja sveta.

Opis proizvoda:

SIMPARICA tableta za žvakanje za pse pružaju 5 nedelja zaštite Vašeg psa od buva i krpelja! Zaštitite svog psa od krpelja i buva na jednostavan način uz SIMPARICA tablete.
SIMPARICA za pse je u obliku ukusnih tableta za žvakanje i zato ih psi rado uzimaju. Ako pas dobrovoljno ne uzme tabletu, može mu se dati preko hrane ili direktno u usta. Ne deliti tablete. Ovaj lek ima trenutno i kontinuirano dejstvo na uništavanje buva i krpelja u trajanju od 5 nedelja.
Preparat sadrži aktivnu supstancu sarolaner.

SIMPARICA tablete za žvakanje za pse se koriste za lečenje infestacije krpeljima (Dermacentor reticulatus, Ixodes hexagonus, Ixodes ricinus i Rhipicephalus sanguineus). Ovaj lek ima trenutno i kontinuirano dejstvo na uništavanje krpelja u trajanju od najmanje 5 nedelja.
Lečenje infestacije buvama (Ctenocephalides felis i Ctenocephalides canis). Lek ima trenutno i kontinuirano dejstvo na uništavanje buva i sprečavanje novih infestacija u trajanju od najmanje 5 nedelja.
Lek se može koristiti kao deo strategije lečenja u kontroli alergijskog dermatitisa uzrokovanog buvama.
Lečenje sarkoptes šuge (Sarcoptes scabiei).
Buve i krpelji se moraju pričvrstiti na domaćina i započeti hranjenje, kako bi mogli biti izloženi dejstvu aktivne supstance.

DOZIRANJE I NAČIN PRIMENE: Za peroralnu primenu. Tablete se mogu primeniti sa ili bez hrane. Lek treba davati u dozi 2 – 4 mg/kg telesne mase u skladu sa težinom psa. Tablete Simparica su ukusne za žvakanje zato ih psi rado uzimaju . Ako pas dobrovoljno ne uzme tabletu, može mu se dati preko hrane ili direktno u usta. Ne deliti tablete.
Upotrebiti odgovarajuću kombinaciju raspoloživih jačina tableta da bi postigla preporučena doza od 2 do 4 mg/kg telesne mase.
Tablete Simparica su ukusne za žvakanje zato ih psi rado uzimaju. Ako pas dobrovoljno ne uzme tabletu, može mu se dati preko hrane ili direktno u usta. Ne deliti tablete.
Šema primene: Za optimalnu kontrolu infestacije krpeljima i buvama lek treba treba davati u mesečnim intervalima i nastaviti tokom sezone buva i/ili krpelja bazirano na lokalnoj epidemiološkoj situaciji.
Za lečenje sarkoptes šuge (uzrokovane Sarcoptes scabiei var. canis) treba davati jednu dozu mesečno, dva meseca uzastopno.

KONTRAINDIKACIJE: Ne primjenjivati u slučaju preosetljivosti na aktivnu supstancu ili na bilo koju od pomoćnih supstanci.

Preparat je dostupan samo u veterinarskoj apoteci Vet Anima, Sredačka 3, Vračar, Beograd.
Pre primene pažljivo pročitajte uputstvo o veterinarsko medicinskom proizvodu.
O rizicima i nuspojavama posavetujte se sa veterinarom.
Prodaja ovog leka zabranjena je putem interneta zakonom Republike Srbije, dok je oglašavanje istog putem interneta dozvoljeno isključivo kao podsetnik i ima svrhu informisanja.


 

Specifikacije proizvoda:

  • Veličina rase - psi:
    • Srednje rase
  • Životno doba - psi:
    • Svi uzrasti